The first word I learned to say is guaita. My paternal grandmother would take me for a walk in the trolley, and as we wandered around she would point at things with her finger and say: “Guaita Laia, guaita!”. She spoke a particular Catalan, she would say guaita instead of mira (look at). Guaitar means to watch carefully, analysing what is observed. Vigilant. Jo guaito 👀️ 

/ˈgwaj.tə/ 
ABOUT

NOTEBOOK 💬️

RESEARCH BIENNALE

Alternative Explorer Performs an Algofiction


SAN MEI GALLERY

Collective Ritual of Longing


DIS/CONNECT

Communication in the Age of Isolation


METAL

El Arte de Hackear


MANIFEST INFÀNCIA I PANTALLES

El risc de les pantalles


ON THE DESK

ADG Laus


HANDLE WITH CARE

Actas BAU Design Forum 2017


© 2023 Laia MiretBARCELONA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTESPROJECT

BCN Antimasclista


CLIENT

Ajuntament de Barcelona


CREATIVE DIRECTION

Laia Miret

DESIGN

Laia Miret, Anton Albitskiy

SCRIPT

Laia Miret

PRODUCTION

Broadcaster

SOUND

Angel Sound


NOV 2020 

[CAT]
La sororitat és un concepte relativament nou que encara pot ser elitista, tot i desvetllar una necessitat compartida, bàsica i atemporal. Sense donar-li protagonisme a la paraula, volem aprofitar aquesta campanya per proposar símbols i narratives de sororitat en l’entorn digital, generant eines per a que les usuàries ens puguem donar suport les unes a les altres davant de situacions de violència masclista a les xarxes.Com es forma una xarxa sorora? Quins indicatius son necessaris per a identificar conductes masclistes? Com ens podem fer costat i visibilitzar que ho fem? És a dir, com podem exercir i representar la sororitat en l’entorn digital?Inspirades per la feminista ‘trenca-rotllos’ de Sara Ahmed, on l’autora ens anima a dir el que pensem davant de situacions o comentaris masclistes sense por a trencar un ambient suposadament de bon rotllo, hem dissenyat una serie de stickers i filtres que recolzen un possible imaginari de sororitat i ens ajuden a visibilitzar-ne l’acció.


Molts perfils públics feministes són assetjats diàriament a internet. Són la punta de l’iceberg d’un problema que penetra l’ecosistema digital, afectant, sobretot, a les més joves. Què passa en els microentorns on elles interactuen? L'anonimat de les xarxes dona via lliure a les faltes de respecte, insults i fins i tot amenaces on sovint el silenci i l’oblit aparent són la resposta.


Totes tenim al cap l’imaginari de les fraternitats, quin volem que sigui el de les sororitats?
Els elements gràfics de la campanya combinen referències feministes populars amb d’altres inventades que beuen de l’estètica internetera: les etiquetes utilitzades a l’obra de l’artista Barbara Kruger, papallones que simbolitzen les tres germanes Mirabal, assassinades el 25 de novembre de 1960, motiu que converteix el 25 de novembre en el Dia Internacional de l’Eliminiació de la Violència vers les Dones, símbols de pau, amor i suport, nail art... Son presentats en tres peces de video que recullen situacions on les protagonistes s’enfronten a violències masclistes online.

Presentació de campanya i entrega de Premis 25N amb Laura Pérez Castaño, quarta Tinenta d’Alcaldia, Ana Polo, periodista i humorista, Maria Ángeles Montoya Benzal, advocada i coordinadora de l’àrea de transformació digital de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Marina Amores, comunicadora audiovisual i periodista especialitzada en videojocs, creadora del Gaming Ladies i Miriam Hatibi, consultora de comunicació i activista contra el masclisme, el racisme i la islamofòbia.