I’m a communication designer and my interests and professional activities bounce around the politics of contemporary visual cultures and their social impact. I was Head of Art at PlayGround, a wide audience digital media outlet, and one of the last freelance projects I’ve worked on consisted in directing a campaign for the International Day to Eliminate Violence Against Women for the Barcelona city council.


︎︎︎ LAUS JURY 2019
︎︎︎ D&AD IMPACT GRAPHITE PENCIL 2018
HOT LINKS

︎ RESEARCH BIENNALE

Alternative Explorer Performs an Algofiction


︎ SAN MEI GALLERY

Collective Ritual of Longing


︎ DIS/CONNECT

Communication in the Age of Isolation


︎ METAL (INTERVIEW)

El Arte de Hackear


︎ HANDLE WITH CARE

Actas BAU Design Forum 2017


︎ ON THE DESK

ADG Laus


︎ WE INVENT (INTERVIEW)

We empower ourselves to force a change in the brands and the way they behave

BARCELONA LLIURE DE VIOLÈNCIES MASCLISTES


PROJECT:

BCN Antimasclista


CREATIVE DIRECTION

Laia Miret

DESIGN

Laia Miret, Anton Albitskiy

SCRIPT

Laia Miret

PRODUCTION

Broadcaster

SOUND

Angel Sound


NOV 2020 

Ajuntament de Barcelona


[CAT]
La sororitat és un concepte relativament nou que encara pot ser elitista, tot i desvetllar una necessitat compartida, bàsica i atemporal. Sense donar-li protagonisme a la paraula, volem aprofitar aquesta campanya per proposar símbols i narratives de sororitat en l’entorn digital, generant eines per a que les usuàries ens puguem donar suport les unes a les altres davant de situacions de violència masclista a les xarxes.Com es forma una xarxa sorora? Quins indicatius son necessaris per a identificar conductes masclistes? Com ens podem fer costat i visibilitzar que ho fem? És a dir, com podem exercir i representar la sororitat en l’entorn digital?Inspirades per la feminista ‘trenca-rotllos’ de Sara Ahmed, on l’autora ens anima a dir el que pensem davant de situacions o comentaris masclistes sense por a trencar un ambient suposadament de bon rotllo, hem dissenyat una serie de stickers i filtres que recolzen un possible imaginari de sororitat i ens ajuden a visibilitzar-ne l’acció.


Molts perfils públics feministes són assetjats diàriament a internet. Són la punta de l’iceberg d’un problema que penetra l’ecosistema digital, afectant, sobretot, a les més joves. Què passa en els microentorns on elles interactuen? L'anonimat de les xarxes dona via lliure a les faltes de respecte, insults i fins i tot amenaces on sovint el silenci i l’oblit aparent són la resposta.


Totes tenim al cap l’imaginari de les fraternitats, quin volem que sigui el de les sororitats?
Els elements gràfics de la campanya combinen referències feministes populars amb d’altres inventades que beuen de l’estètica internetera: les etiquetes utilitzades a l’obra de l’artista Barbara Kruger, papallones que simbolitzen les tres germanes Mirabal, assassinades el 25 de novembre de 1960, motiu que converteix el 25 de novembre en el Dia Internacional de l’Eliminiació de la Violència vers les Dones, símbols de pau, amor i suport, nail art... Son presentats en tres peces de video que recullen situacions on les protagonistes s’enfronten a violències masclistes online.

Presentació de campanya i entrega de Premis 25N amb Laura Pérez Castaño, quarta Tinenta d’Alcaldia, Ana Polo, periodista i humorista, Maria Ángeles Montoya Benzal, advocada i coordinadora de l’àrea de transformació digital de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, Marina Amores, comunicadora audiovisual i periodista especialitzada en videojocs, creadora del Gaming Ladies i Miriam Hatibi, consultora de comunicació i activista contra el masclisme, el racisme i la islamofòbia.